Biografie

Marcel de Roos (1958) dicht, omdat het moet voor zijn plezier. En niet zo’n klein beetje ook! Hij publiceerde in diverse uitgaven van de DichtersGroep Woerden (DGW), waarvan hij zeven jaar lid en bestuurslid was. Ook draagt hij regelmatig voor uit eigen werk. Marcel spant bij gelegenheid samen met andere kunstenaars.

Voordrachten en publicaties 2002 – 2018

Voordrachten in Woerden, Uithoorn, Abcoude, De Meern, Amsterdam, Utrecht, ’s-Hertogenbosch (Onbederf’lijk Vers), Gorssel, Gouda, Rotterdam, Den Haag en Arcen.

Gedichten en artikelen in Zinthese, kwartaaluitgave DichtersGroep Woerden. Gedichten in Extaze en Ballustrada.
Publicatie van gedichten op websites Taalhuis Zimihc Utrecht, Stadsmuseum Woerden, De Mooie Hoed, Het Wonder van Woerdes (Ennukunst) en Hernehim Cultuur.
selectie (per jaar)
2004

Publicatie van twee gedichten in “Schilder bij Dichter, Dichter bij Schilder”, bundel van DGW en Kunstkring Woerden. Samen met de schilderijen ook tentoongesteld in Stadsmuseum Woerden

2005

Voordracht en publicatie in kader van Midsummer night’s dream-project Ad Hoc Orkest Utrecht

2006

Publicatie van drie gedichten in “Karakters”, bundel van DGW

2007

Voordracht van drie gedichten gemaakt op verzoek van Woerdense kunstenares Tieke Smit. Samen met de schilderijen ook tentoongesteld in ’t Oude Landt, Woerden

2008

Opening van tentoonstelling Trimensies (Kunstkring Woerden met beeldend werk van Annelies van der Sman,  Anneke Winsemius en Richard van der Koppel). Vijf gedichten opgenomen in de tentoonstelling. Publicatie van gedicht “Na het wonder” in Woerdense Courant.

2013

Liedbewerking van gedicht uitgebracht op cd “Ragfijn” van Woerdens zanger/muzikant Marcel Kooijman. Aansluitend diverse promotie-optredens.

2016

Optreden samen met harpiste Suzan van den Engel tijdens Nachtcultuur Woerden. Optredens in Kasteeltuin Arcen, deels samen met harpiste Lies Joosten.

2017

Publicatie van drie gedichten in literair tijdschrift Extaze.

2018

Publicatie van een gedicht op website van literair tijdschrift Extaze.
Publicatie van een gedicht in literair tijdschrift Ballustrada.
Publicatie van bundel “De tijd van ons leven” en boekpresentatie in Woerden i.s.m. Tieke Smit, Suzan van den Engel en Gerard Elschot. Aansluitend diverse promotie-optredens (zie Agenda).

2019 en daarna

Diverse optredens en projecten (zie Nieuws en agenda).